Зентерапия „Хейко“ – Метод за балансиране на ума, духа и тялото

„Хейко” е моя подход в откриването на баланса в самият мен.  Хейко идва от Японски и означава баланс – създаване на баланс. „Хейко“ се  роди по пътя на моето осъзнаване и желание да посоча проблемите си и да ги преживея.  Подхода може да помогне на всеки, който търси баланса в живота си. Може да  помогне на всеки, да се освободи от вредното въздействие на токсичната среда в която живеем. Сам по себе си този подход работи в три направления Ум, Дух и Тяло. Подпомагайки и развивайки тези три аспекта на нашето съществуване, методът разширява нашето познание за самите нас и може да служи като отправна точка за един пълноценен и балансиран начин на живот.  

 „Ние не сме нашите рамки. Ние не сме нашите проблеми, които ни ограничават. Ние не сме, малката кутийка в която си мислим, че живеем. Ние сме хора, които могат да преодолеят бариерите и пречките, могат да се свържат със света и станат безгранични отново, точно така както сме се родили, каквато е нашата природа.“

Практиките и методите са насочени към ума, духа и тялото и  връщането на баланса между симпатиковата и парасимпатиковата нервна система.

Ключът към успеха не е само в йога практиките, медитацията, осъзнатото дишане и движението, ключа е в комбинацията между тях. Съществена част от метода са личните осъзнавания и преживявания на процесите, които са идивидуални за всеки.  Синергията на практиките води до изчистване на тялото и разширяване на съзнанието, съществуване в баланс. 

-Здравейте, казвам се Николай Петров. Вървя по пътя на баланса от много години.

Животът ми е изтъкан от действия и осъзнавания, проби и грешки. Всички те вървяха с мен, и хубавите неща и проблемите. Те бяха преплетени в мен и на пръв поглед изграждаха моята личност. Това разбиране в един момент, за мое щастие се промени. Осъзнатото следване на пътя на баланса работата със сенките и светлите страни промениха това разбиране за мен самият.

В сегашният момент мога да кажа, Обичам себе си и хората, с които споделям живота си, също толкова много, колкото обичам да създавам изкуство. Правейки създаване, аз се свързвам и ставам едно с вселената. Когато обичам и творя се чувствам напълно свободен.

„Обичам усещането за мощта на жизнената енергията в мен.“

„Обичам да работя с хора, уча и практикувам по школата на Ошо Ребалансинг. Обичам да усещам как енергията се движи и расте, натрупва се и дава уникално добри резултати в хората, с които работя. Усещам баланса и как човека се връща към изначалната си човешка природа.

Това усещане идва за мен,  като подарък, идва като едно напомняне, че сме живи,  тук и сега.“
Прочетете повече за мен тук

Когато навлезеш в Покоя, можеш да видиш какво си и какво не си и да намериш баланса, който винаги е бил там.

Зентерапия „Хейко“

Метод за  балансиране на ума, духа и тялото

R

Масаж "Ошо ребалансинг"

R

Терапия "Изрази себе си"

R

Медитативни техники

R

Дихателни и двигателни упражнения

За зентерапия „Хейко“

Какво означава "Хейко"

Хейко идва от Японски език, думата е както съществително така и глагол. Буквален превод  означава баланс или създаване на баланс. 

Какво преставлява Метода "Хейко"

Хейко е подход и начин за връщане на баланса в човешкия ум, дух и тяло. 

Метод "Хейко" има уникален подход към всеки

Всеки човек е индивид и всеки, има нужда от разничен идивидуален подход. Създаването на индивидуална практика е наша обща цел. Практикуването на тази практика води до промяната и баланса. 

Ние идваме там където е проблема

Начина на работа, намерението и отношението от Нас към вас е от съществено значение за резултатите. Ние идваме при вас, там където се случват нещата. 

Животът е изтъкан от действия и осъзнавания, проби и грешки. Всички те вървят с нас, и хубавите и лошите. Въоросът е дали можем да се освобождаваме от тях, своевременно. Дали им позволяваме да се натрупват и да ни пречат.  Доста време живеех така, приемайки ги за част от мен, преплетени в това, което правя.  За мен на пръв поглед те изграждаха моята личност. Това разбиране в един момент, за мое щастие се промени. Осъзнатото следване на пътя във баланс, работата със светлата и тъмната страна промениха това разбиране за мен самият.” – Николай Петров. 

„Хейко“ – Защо, какво и как?

Методът започва с консултация. Ние вярваме, че всеки човек има нужда от индивидуален подход. Въпреки това всеки човек споделя общи характеристики с всички останали хора. В един разговор се обменят знания и опит, заедно можем да стигнем до конкретен идивидуален план за  работа  с Теб. Следвайки този план, може да се постигне освободеност и осъзнатост. 

 Методът включва няколко вида масажи. Единият от масажите, които практикуваме е „Ошо ребалансинг“ това е форма на телесна психотерапия, в която се работи през болковото тяло на човека. Друг вид масаж и лечение на тялото е енергиният масаж, в който се работи чрез удоволствието. Двата подхода работят много добре заедно.  Работи се с конкретните проблеми и нужди на тялото. Махат се психотелесни блокажи, пречещи на свободния поток на енергията в тялото. Като резултат човек усеща повишено желание за живот и отвореност към промените. 

Ние практикуваме опредени медитативни техники, които са работели и продължават да работят за нас и с радост ги споделяме.  Чрез тяхното редовно практикуване се придобива себепознание и осъзнатост. Ние смятаме, себепознанието и осъзнатостта за основата, върху която се гради човешкото развитие.  Според нас това е единственият начин да се получи трайно подобрение във всеки аспект на човешкото съществуване.

При нас можете да се научите на Дихателни упражнения, с който да продължите да поддържате високо ниво на тонус и жизненост. Дихателните практики променят биохимичният баланс в тялото, като алкализират кръвта, засилват имунната система и намаляват стреса.  Практикувайки вие ставате все по-добър съд за вашата жизнена енергия.

Методът „Хейко“ дава насоки и практически познания за различни физически упражнения с цел контрол на нашата жизнена енергия и поддържане на тялото в оптимално състояние.  

Хранителен режим, всяко тяло е индивидуално освен това всеки организъм се намира в различно състояние и има различни нужди. Тъй като здравето е динамично състояние на тялото, ние работим с  определени специалисти в сферата на създаване на оптимален хранителен режим. 

ПОСЛЕДНО В БЛОГА

Консултация – Метод „Хейко“

Метода "Хейко" има за цел да създаде умение на човека за среща и преживяване на проблемите му. Създаване на осъзнато съществуване тук и сега. Това се случва посредством създаването на среда в която човек може да работи със себе си. Много, често практикуването на това...

Енергийният масаж – метод „Хейко“

“Хейко” представлява метод за балансиране на ума, духа и тялото.  Енергийният масаж е част от “Хейко” метода  и създава уникално пътешествие на жизнената енергия през всички енергийни точки за лечение на тялото. Нашата енергийна система, е нещо което е с нас...

 Посетете ни, за нас ще бъде радост да ви помогнем!

Адрес на студиото:

София,

ул. Георг Вашингтон 13,

ет. 3

Телефон за връзка: 0896686213

Николай Петров