Елена Иванова

от | окт. 21, 2020 | ЕКИП, Хора "Зентера"

 

 

 Моята цел е да изразявам истинската си същност и дарби, помагайки на другите и на себе си.  Как стигнах до тук? – Благодарение на една смешка или не толкова. Ето я и нея – „Дъската за гладене била сърф, който се е отказал от мечтите си, за да си намери „сигурна работа“”. Един познат ми я каза, защото я асоциирал с мен. Тогава се запитах защо с мен? Къде точно е приликата.. и т.н. тогава много се ядосах. Но в един момент осъзнах, че аз бях направила точно това. В името на човека до мен…после и децата, се бях отказала от собственото си аз. Това предизвика в мен истинска буря. И така започнах търсенето. Минах през обучения, дилеми, нови приятелства, лични драми и т.н.  и ето ме тук. Запитах се какво искам да правя? – отговора- Искам да достигна до хората, до техните умове, сърца и души. До тези които чувстват празнотата,търсят смисъла или са загубили своята идентичност и автентичност.  Да ги провокирам да поискат промяна или ако е започнала такава, да се чувстват подкрепени и да се развиват. Нямам амбицията да съм гуру, а просто да споделя своя път. Аз съм инженер по образование,творец по душа и йога инструктор по случайност :). Няма да аз да говоря за себе си, а ще сложа обратната връзка от едно мое проучване, което направих по една задача от обучение помогнало ми да изясня личната си концепция. Няма редакция, цитирам всичко, което ми написаха хората, които откликнаха(Благодаря ви!):

  1. С какво свързвате моето име? – С еленско месо. С Константин и Елена. Слънчево момиче. C моя голяма любов и за Троя. Усмивка. Хубавата Елена. Богинята, хубавата Елена, С теб. Със Св. Константин. Повечето Елени, които познавам сте светли души, Името ти – с хубавата Елена. Теб асоциирам с лотос. Не само защото ги рисуваш прекрасно, а защото свързвам лотосите с нежност и стремеж към духовно извисяване.
  2. Кои качества са ми присъщи? – Постоянство, отдаденост, благост, смирение. Ведра, спокойна, сърдечна, любезно, мила, наслаждава ща се на живота,обича да помага, упорита. Старателна. Съпричастност. Организирана, всеотдайна, контролираща. Позитивност, усмивка, добрина, емпатичност, Смелост, доброта, състрадателност, влюбчивост, креативност, усърдност, доверчивост, прямота. Сигурно има и още, но тези ми изникват сега. Липса на достатъчно самочувствие. Неувереност. Скромност, интуиция, доброта, лоялност.
  3. Какво ме отличава (външно и вътрешно)? – Пъстротата. Спокойствие и смирение, а може би флегматичност. Добронамерена, приемаща, сладка, мила. Дупето, желание за секс. Ами заразяваш с усмивката си. Душа на творец, цветна, създаваща радости вдъхновена. Забавна, различна. Ярките, цветни дрехи. Усмивката! Вътрешното се усеща, не се описва. Външно – яркост, не само, защото се обличаш цветно. Вътрешно – пожарът, който гори в теб, затворен зад дебелата стена на скромността ти.
  4. С какви професионални качества ме свързвате? – Чертане и администрация. Художник, връзки с обществеността. Шофьор на ТИР! Шегичкааа имиии като се замисля те свързвам ще ти лепна една про експертиза в науката и по точно в екологията. Перфекционист във всичко. Много добър организатор си, Ели. Художник. Сладкар. Ювелир на бижута. Собственик на уютна кафетерия с изложени картини, меки диванчета, хубави книги по рафтовете и масите. За мен ти си творец.
  5. Какви проблеми мислите, че мога да решавам? – Творчески задачи с дизайн и персонални такива. Информационните технологии. Може и света да оправиш но нямаш вълшебната пръчица! Сетих се как понякога казваш., „това не е проблем аз друго имах предвид…“ Можеш да решиш проблема, който не е проблем според теб. Сърдечна и емоционална. Да възродим нещо старо и застояло. Успокояващо терапевтично действие, правилна и добра посока на мисълта. Емоционални разстройства, логистични, колинарни… Сърдечни(wink). Даваш мъдри съвети. Може би от каквото и естество да е, би намерила решение. Или поне човек, който има такова. Можеш да вдъхновяваш и да разбуждаш творческия потенциал у хората.
  6. Как мога да бъда полезна на вас и на другите? – С много неща. Предимно във визуално-рекламната сфера. Да помагаш при затруднения във ФБ. На мен знам, за другите нямам представа. Да, като ни показваш рецептите ти съвети за отношенията. Да ни събудиш и вдъхновиш. Успокояващо терапевтично действие, правилна и добра посока на мисълта. Емоционални разстройства, логистични, колинарни . Изслушваш, разбираш, хрумват ти разни неща. Създаваш красоти. Пълна си с идеи.
  7. Как се чувствате, когато говорите/ работите с мен? – Спокойно, понякога изнервено от флегматичността. Приятно. Мила, усмихната, асоциира те със себе си. Забавно е, имаш логическа мисъл. Чудесно и топло усещане. На моменти леко напрягащо, защото си много силно емоционална и духовна. Много настроение ми създаваш. Мн хубаво. Леко ми е, приятно, комфортно. Един час не стига. Ха ха. Вдъхновена и вдъхновяваща.
  8. Какво говорите на другите за мен? – Че си много мила, но доста объркана в себе си и твърде много мислеща и като цяло бавна! Ти знаеш най-добре. С прости думи и нищо лошо. С уважение, респект. С любов. С усмивка, с мн хубаво чувство, за нещо умно и забавно, с гордост. На кои други? Имам приятелка, която … Не знам. Приятелката ми Елена – художничката.
  9. Какво мога да подобря в себе си? – Решителност, действие на практика! Поемане на рискове! Доверявай се на интуицията! Танците, рисуването, да не тълкуваш казаното от други хора по различен твой начин. Да не си толкова стеснителна. Да си по-малко контролираща и да си още по-приемаща. Но да си кажа, че имаш голям напредък, ама може още. Търпението, повече живеене в реалността, приемането на реалността. Гърдите.( Шегувам се) Повече увереност, самочувствие. Все така осъзнатост, непринуденост, сърдечност. Да бъдеш по-търпелива и по-уверена в себе си. Да не приемаш несъгласието на другите с твоето мнение като нещо лично.

Ще добавя още, че моя сила е да раждам идеи и да създавам възможности за реализирането им- манифестиращ генератор, какво да се прави.  Идеи както от материално битов тип, така и за личностно развитие, както и за уникално визуално представяне на фирма, страница, дейност, лого, та ако щеш табелка за работното време на заведението. Ако ли пък сте зациклили в ежедневието ще ви помогна да смените гледната си точка, да откриете отново себе си и това което ви прави щастливи.

Главната идея –  Да видим! – “ОТВЪД ВИДИМОТО”.

Моето мото: “Прекланям се пред Божественото! Сложи сърцето си, ума и духа си дори и в най-малкото действие. Това е тайната на успеха.”

Моите Ценности : Дух, Вяра и Красота.

Принципи на работа : Едноличното отношение. Желанието да помогна. Уникален  подход.

Вярвам в Твореца(и твореца в нас).

Моята Мисия: “Издигай хората до техния потенциал и по-висшо аз.”

Това съм Аз.

 

График с йога часове:

Вторник и Четвъртък от 18.00ч. до 19ч. , повече тук:

http://www.rishikesh.eu/wp/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/

Петък от 19:30ч. до 20:50ч. , повече тук:

 https://www.folklorika.com/schedules_kolorika_arts.html

 

 

Ново в Зентера

Йога и СПА – ОТМЕНЕНО

Йога и СПА – ОТМЕНЕНО

гр.Луковит Хотел§Резорт  Дипломат плаза* *** 19-21.04.2024г. 3 дни/2 нощувки/4 занятия Със закуска Йога практики, арт терапия, СПА, разходка по еко пътека " Искър Панега", посещение на пещерата...

Йога на Рила планина – ОТМЕНЕНО

Йога на Рила планина – ОТМЕНЕНО

с.Говедарци Хотелски комплекс  Дивите петли ** 24-26.05.2024г. 3 дни/2 нощувки/4 занятия Ол инклузив Йога практики, арт терапия, разходки в планина Рила, Подходящо е за начинаещи, търсещи и хора,...

Йога и Море – ОТМЕНЕНО

Йога и Море – ОТМЕНЕНО

Комплекс  Златни пясъци-гр.Варна Парк хотел Бриз *** 02-05.07.2024г. 5 дни/4 нощувки/8 занятия Ол инклузив Йога практики, плаж, басейн, арт терапия, велоразходки с велосипеди на място, игри и...

АУМ или ОМ – Звукът на Вселената

АУМ или ОМ – Звукът на Вселената

АУМ или ОМ Звукът на Вселената Какво означава АУМ или още казано ОМ? - живота е установен в Бог. Буквите A – асана, У - пранаяма и М - пратяхара, АУМ -  самадхи. Това е съчетание от три звука...

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко   Имаше въпрос в залата: - Защо и как ...?- за разликата от динамичното и статичното практикуване на йога асани. Има мн инфо в нета, тук накратно ще нахвърля накои...