Метода ОФТ/OFT – Original Feeling Touch/Докосване до изначалното чувство

от | ное. 12, 2020 | Oпознай физическото си тяло, Блог, Здраве, Проект "Невидим свят", Проект "Осъществи се"

Метода ОФТ/OFT – Original Feeling Touch/Докосване до изначалното чувство

OFT e мануална терапия, чрез която създаваме пространството , така че стреса и напреженията в тялото да бъдат трансформирани и освободени отново в живота на  човека под формата на светлина. OFT не е просто терапия или екзотичен масаж. OFT просто дава възможност да се поддържа вътрешното пространство и дава безусловна подкрепа на човека, който получава сесията.

При този метод не се опитва да се извърши корекции в хората или да ги промени по някакъв начин, а просто им дава подкрепа. Човекът трябва осезаемо да усеща тази подкрепа и да е съвсем наясно, че няма да бъде осъждан, да изпитва чувство за вина и няма да има от какво да се срамува. В OFT се учим как да подхождаме към самия живот.

Какви са ползите от една OFT-сесия?

На първо място човек се освобождава от вътрешното напрежение. В повечето случаи ясно осъзнава какво е неговото вътрешното състояние. На повърхността започват да излизат дълбоко стаени чувства и усещания, за които дори не сме подозирали. След сеанса и в следващите няколко дни, дори седмици, човекът обикновено преживява дълбока трансформация и се освобождава от блокирани емоции, които дълго време не са позволява нормалното протичане на енергиите в тялото и от своя страна са довели до психическа и физическа болка и страдание. Тъй като носим в себе си товара на тежки емоционални поражения от най-ранното детство, за които не си даваме сметка и дори сме забравили, понякога се налага да се проведат още една или две сесии, за да се достигне до най-дълбоките нива на нашата същност, а резултатите са очевидни и силно впечатляващи.

Методът OFT е разработен от Андрю Кенет Фретуел с цел освобождаване на жизнените енергии, които са блокирани от различни емоционални преживявания и травми. Само когато енергията бъде освободена на физическо ниво, можем да кажем, че е настъпило истинско изцеление и промяна. След сеанса вътрешната енергия, която преди е била използвана от организма да задържа и потиска травмите и болезнените преживявания скрити от съзнанието, сега вече е на разположение за по-пълноценно и радостно преминаване през живота.

Създателят на метода OFT

Андрю Фретуел е роден във Великобритания и е прекарва ранните си години като професионален музикант. На 21-годишна възраст преживява силно духовно изживяване, което изцяло променя възприятието му за света.

След това, опитите да интегрира това преживяване в ежедневието си, го отвеждат на пътешествие, на което среща различни учители и различни системи за саморазвитие.

През 1983 той среща основния си таоистки учител – майстора Мантак Чиа, от когото е получава „Седемте алхимични формули на безсмъртието“, които са предадени на Мантак Чиа от бретарианецът и таоистки отшелник „One Cloud“.

Докато учил с Мантак Чиа, Адрю осъзнал колко са важни физическите и емоционалните ни тела, тъй като те са съдове за най-високите вибрации на нашия дух. Оттогава той посвещава живота си на това, да опрости и да изясни какво всъщнист означава това в нажето ежедневие и как всеки един наш избор може или да ни освободи, или да ни ограничи.

Голямата страст на Андрю в живота е да сподели своето разбиране, съчетано с практични приложения, за това как да интегрираме душата и личността си в цялото. И точно румънското училище за Вътрешна алхимия е органицазията, която беше създадена за тази цел.

Докосване до първоначалното чувство (OFT) и WuJi Gong  www.wuji-gong.org  са основните начини, чрез които хората за пръв път се срещат с Вътрешната Алхимия, която интегрира душата.

Мария Цветкова

Ако искате да се свържете с нас може да ни пишете на [email protected]  или да се обадите на 0887243145.

Може и да ни последвате във фейсбук –  https://www.facebook.com/OFT-Bulgaria-110575180515079

Ново в Зентера

Йога и СПА – ОТМЕНЕНО

Йога и СПА – ОТМЕНЕНО

гр.Луковит Хотел§Резорт  Дипломат плаза* *** 19-21.04.2024г. 3 дни/2 нощувки/4 занятия Със закуска Йога практики, арт терапия, СПА, разходка по еко пътека " Искър Панега", посещение на пещерата...

Йога на Рила планина – ОТМЕНЕНО

Йога на Рила планина – ОТМЕНЕНО

с.Говедарци Хотелски комплекс  Дивите петли ** 24-26.05.2024г. 3 дни/2 нощувки/4 занятия Ол инклузив Йога практики, арт терапия, разходки в планина Рила, Подходящо е за начинаещи, търсещи и хора,...

Йога и Море – ОТМЕНЕНО

Йога и Море – ОТМЕНЕНО

Комплекс  Златни пясъци-гр.Варна Парк хотел Бриз *** 02-05.07.2024г. 5 дни/4 нощувки/8 занятия Ол инклузив Йога практики, плаж, басейн, арт терапия, велоразходки с велосипеди на място, игри и...

АУМ или ОМ – Звукът на Вселената

АУМ или ОМ – Звукът на Вселената

АУМ или ОМ Звукът на Вселената Какво означава АУМ или още казано ОМ? - живота е установен в Бог. Буквите A – асана, У - пранаяма и М - пратяхара, АУМ -  самадхи. Това е съчетание от три звука...

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко   Имаше въпрос в залата: - Защо и как ...?- за разликата от динамичното и статичното практикуване на йога асани. Има мн инфо в нета, тук накратно ще нахвърля накои...