Три. Нечетно. Елемент огън. Чувство. Изразяване в обществото, взаимопомощ. Цвят – жълт.

от | юни 7, 2021 | Блог, Нумерология, Опознай менталното си тяло, Проект "Невидим свят", Тема 2 - "Светлина"

Три. Нечетно. Елемент огън. Чувство. Изразяване в обществото, взаимопомощ. Цвят – жълт.

Балансирано три. Тройката символизира социалната среда, държавните и обществените институции и взаимопомощта между индивидите в обществото. Три затваря триадата баща – майка – дете, символ на живота. Три е всяка Света Троица на всяко ниво. Тройката е числото на интелигентността и ма мозъка като апарат.

В обществото хората се учат едни от други, обменят опит и знания. На какво точно ще се научат зависи от самата среда. Тук пребивават и аутсайдерите, изхвърлени зад борда, защото без общество няма аутсайдери. В три ние се стремим да изразим това, което сме научили и посредством този израз, да контактуваме с другите членове на обществото.

В три човекът изобретява буквите и символите и започва да си служи с писаното слово. В три за пръв път между хората тръгва информацията за това кой какво, защо и как е направил нещо. Тук се създават полезни връзки и сдружения, членовете на социалната среда разбират какво значи сигурността на групата. Подкрепени от тази сигурност, тройките развиват завидни оптимизъм и жизнерадост. Те са щастливи и свободни да изразяват това, което чувстват, мислят и знаят, бидейки сигурни, че публика винаги ще се намери. Всички тройки са бохеми по дух, добри приятели, готови винаги да се притекат на помощ. Те са талантливи, щедри и благородни, обичат децата, цветята и домашните любимци. Няма капризни тройки. Те се задоволяват с това, което имат, не питат за още и не мърморят. Когато нещо се провали, тройката не се отчайва, тя просто опитва отново. За съжаление тройката трудно устоява на изкушенията с което често си вреди. Ако си въобрази, че е лишена от средата си или наистина бъде лишена от нея, тройката неминуемо изпада в депресия и униние.

Професионална реализация – тройките успяват да работят с лекота навсякъде в обществото – с радост работят в сферата на образованието и здравеопазването, най-често като рехабилитатори, в социални грижи и като детски възпитатели, педагози и психолози. Работят и там, където има думи и знаци, защото думите и знаците са изобретени именно в три. Тройките се изявяват и като журналисти, ангажирани с проблемите на обществото или като труженици в клюкарските хроники; като радио или телевизионни водещи. В съдебната система успяват отново защото знаят какво точно представлява човешкото общество. Ако се насочи към медицината, тройката ще предпочете да работи там, където се ражда животът В бизнеса развиват завиден нюх към пазари и сделки. Всички тройки са добри търговци и успешно водят търговски преговори. В изкуството тройките са жизнерадостни и оптимистично ностроени творци, артисти, художници и литератори, които особено много обичат изявите пред публика. В спрота тройките обичат да рискуват и да се борят за победа, предпочитайки това да става пред възможно най-многобройна публика. Тройката може да стане също и професионален турист и пътешественик. От тройките не може на се очаква голям принос в науката, но ако интересът на една тройка бъде събуден и тя обърне всичко на игра, тогава може да се очакват интересни резултати в сферата на обществознанието, социологията, педагогиката и детската психология.

В любовта тройките отново се изявяват като жизнерадостни оптимисти. Свободно изразяват чувствата си и радостта от общуването, като очакват същото от партньора си. Обичат да флиртуват и често са съвсем повърхностни. Флиртуват просто заради самия флирт, без да очакват нещо повече, но за съжаление с това дават лъжливи надежди на другите.

С често безотговорния си начин на живот тройките разпиляват здравето си. В един момент може да се окаже, че страдат от няколко хронични болежки наведнъж, които понасят със завидно търпение. При внезапни и остри заболявания и стрес силната и жизнерадостна тройка винаги бързо и лесно се възстановява и продължава смело напред. Но понякога се случва вечният ентусиаст и оптимист да изпадне в депресия и да понесе на раменете си мировата скръб. Тук може да има дислексия или аутизъм.

Прекалено много тройки – когато това се случи, се проявява пълна липса на толерантност и дискретност; незачитане на чуждото мнение и преценка; твърде високо самочувствие и прекалена самоувереност; свръх оптимизъм и екстравагантност; гняв, проявен по твърде театрален начин. Хората с прекалено много тройки обичат да клюкарстват, те правят бомбастични изказвания, само и само да завладеят вниманието на публиката. Те са суетни, повърхностни и безотговорни, дребнави и надути сноби със склонност към кича. Разпиляват здравето, парите и времето си.

Слабо три – когато тройката е прекалено слаба, носителят й може да има проблеми със социалната среда, да е мърляв и мързелив, да страда от комплекс за малоценност и комплекс за вина. Той никога не е сигурен в себе си и за това е много раздразнителен. Може да има физически и психически. Слабо поставената тройка в някои случаи говори и за евентуални дефект в говора.

Ели Маринова

от https://eli-taro.com/

Ново в Зентера

Йога и СПА – ОТМЕНЕНО

Йога и СПА – ОТМЕНЕНО

гр.Луковит Хотел§Резорт  Дипломат плаза* *** 19-21.04.2024г. 3 дни/2 нощувки/4 занятия Със закуска Йога практики, арт терапия, СПА, разходка по еко пътека " Искър Панега", посещение на пещерата...

Йога на Рила планина – ОТМЕНЕНО

Йога на Рила планина – ОТМЕНЕНО

с.Говедарци Хотелски комплекс  Дивите петли ** 24-26.05.2024г. 3 дни/2 нощувки/4 занятия Ол инклузив Йога практики, арт терапия, разходки в планина Рила, Подходящо е за начинаещи, търсещи и хора,...

Йога и Море – ОТМЕНЕНО

Йога и Море – ОТМЕНЕНО

Комплекс  Златни пясъци-гр.Варна Парк хотел Бриз *** 02-05.07.2024г. 5 дни/4 нощувки/8 занятия Ол инклузив Йога практики, плаж, басейн, арт терапия, велоразходки с велосипеди на място, игри и...

АУМ или ОМ – Звукът на Вселената

АУМ или ОМ – Звукът на Вселената

АУМ или ОМ Звукът на Вселената Какво означава АУМ или още казано ОМ? - живота е установен в Бог. Буквите A – асана, У - пранаяма и М - пратяхара, АУМ -  самадхи. Това е съчетание от три звука...

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко

За ПОЛЗИТЕ и ПОЗИТЕ накратко   Имаше въпрос в залата: - Защо и как ...?- за разликата от динамичното и статичното практикуване на йога асани. Има мн инфо в нета, тук накратно ще нахвърля накои...